Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Husbrand i centrala Sundsvall – boende evakuerade över natten

Under fredagskvällen började det brinna i en lägenhet på Västra Långgatan i Sundsvall. Boende evakuerades och en person fördes till sjukhus.

TV: Vi sände live från Västra Långgatan med anledning av husbranden.

Klockan 20.13 inkom ett larm till SOS om brand i en lägenhet i centrala Sundsvall. Det visade sig senare röra sig om en fullt utvecklad brand.

– Vi håller på att söka igenom lägenheten och ventilera. Vi behöver även kontrollera om branden spridit sig till övriga lägenheter. Vi räknar med att vara kvar i några timmar till, säger Peter Höglund, inre befäl vid räddningstjänsten.

TV: Hör räddningsledaren Tony Åhlund berätta om deras insats vid platsen.

Polisen var också på plats, och enligt dem var trapphuset rökfyllt.

En person har förts till sjukhus med okända skador.

Vid 22.10-tiden meddelar räddningstjänsten att de snart kommer lämna platsen.

– Det hade kommit rök upp på tredje våningen och vi måste kontrollera hur den kommit dit. Men vi kommer förmodligen lämna platsen inom en timme, säger Peter Höglund.

Räddningstjänsten var klara på platsen vid 23.00 och fastighetsägaren kontaktades.

– Vi har undersökt tillsammans med fastighetsägaren och beslutat att inga boende får vara kvar under natten, de har evakuerats från platsen, säger Peter Höglund.

En ny inspektion kommer att göras under morgonen och då görs en ny bedömning om läget i byggnaden.

– Lägenheten som brann är helt skadad och där kan ingen fortsätta att bo just nu. Resten av lägenheterna får vi se i morgon, säger Peter Höglund.