Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hussborg herrgård ska bli flyktingboende – oklar framtid för golfklubben

Det är inte bara ett par kringliggande byggnader som är aktuella för asylboende. Nu står det också klart att även huvudbyggnaden och samtliga boendehus ingår i de framtidsplaner som finns för Hussborg herrgård.
– Direktivet vi fått av ägaren är att ställa in alla bokningar efter nyår och framåt, säger Gunnar Dahl, platsansvarig för Hussborg herrgård och konferens och ordförande i golfklubben.

Annons

I fredags överlämnades bygglovsansökan som avslöjar de norska ägarnas framtidsplaner för Hussborg herrgård. Planer som inte stannar vid de som ST berättade om för ett par veckor sedan.

Där omfattas dels de byggnader som tidigare varit omnämnda, men också ytterligare ett antal kringliggande bostadshus – och herrgårdsbyggnaden.

– Direktivet vi fått av ägaren är att ställa in alla bokningar efter nyår och framåt, säger Gunnar Dahl, platsansvarig för Hussborg herrgård och konferens, samt ordförande i Hussborg golfklubb.

Det betyder att julborden förmodligen blir det sista som herrgården arrangerar innan dörrarna öppnar för asylsökande, då huvudbyggnaden redan är godkänd för hotellverksamhet.

Att verksamheten dessutom varit en förlustaffär i miljonstorlek har knappast försvårat ägarnas beslut om att fatta sitt beslut. Enligt boksluten så har verksamheten gått med 6,7 miljoner kronor i förlust under perioden 2012-2014, och att resultatet 2014 var två miljoner kronor bättre än 2012 tycks inte ha varit tillräckligt.

Vad beslutet får för effekt för golfklubben får framtiden utvisa. Marken som banan ligger på ägs också av bolaget, liksom hela maskinparken som används för skötseln.

– Jag vill inte uttala mig om beslutet, det får du ta med ägarna, men jag tror inte det ska vara några problem att komma fram till en lösning där golfklubben kan fortsätta. Frågan är bara om man kan få det att gå runt, säger Gunnar Dahl.

Om han lyckas med sin ambition lär visa sig inom kort.

– Jag kommer att jobba för en lösning fram till sista december, sedan går jag av som ordförande, slutar Gunnar Dahl.