Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Huvudskyddsombud på sjukhuset: "Totalkaos på kardiologen"

Problemen med överbeläggningar fortsätter på Sundsvalls sjukhus.
Under tisdagen hade man bara på kardiologen sju överbeläggningar.

– Jag har blivit uppringd av personal på kardiologen och det är totalkaos där. De har haft sju överbeläggningar och ingen chef på plats. De har även försökt kontakta Arbetsmiljöverket, säger Åsa Holgersson, huvudskyddsombud på Vårdförbundet.

Dessutom hade man fått in en svårt sjuk patient som krävde extra omvårdnad.

Hur reagerar du som huvudskyddsombud?

– Det är helt vanvettigt. Hela landstinget är totalt vanvettigt. Det går inte längre, säger Åsa Holgersson.

Hon berättar att Vårdförbundet förra veckan träffade specialistvårdens förvaltningschef Margareta Berglund Rödén för att förhandla om verksamhetsplan och budget inom specialistvården.

– Då hävdar Margareta Rödén att det är inga problem med patientsäkerheten överhuvudtaget. Patientsäkerheten är aldrig i farozonen när hon uttrycker sig. Jag blev så arg så jag trodde att jag skulle gå i luften, säger Holgersson.

Vårdförbundets huvudskyddsombud berättar samtidigt att även om överbeläggningar har förvandlats till vardag har det lugnat ner sig lite grand de senaste två veckorna.

Per Blomström, länsklinikchef för kardiologi och AVA i Landstinget Västernorrland, hade när ST försökte nå honom under gårdagen inte möjlighet att ge några kommentarer.