Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Huvudslaget anmält till förbundet

Sundsvall Wildcats Danielle Stone fick en klubba i nacken och Modos Isabell Palm fick matchstraff. Nu är händelsen anmäld till förbundet.

Annons

– Det har kommit in en anmälan men jag vet inte när det behandlas, säger Cattis Zethelius på Svenska Ishockeyförbundet.

Hon kan inte ge några detaljer om vad som står i anmälan, förutom att den gjorts av domaren. När sporten söker honom för en kommentar sätter dock förbundet stopp. I stället är det domaransvarige Joel Hansson som får uttala sig.

– Jag har bara sett de grumliga bilderna i press och media. Men är det så som det står att det är ett slag mot huvud och nacke är det en allvarlig förseelse, säger han.

Han menar att slag mot huvudet, oavsett tillhygge, är något som förbundet ser allvarligt på, och något som bedömningen har hårdnat kring.

– Det är en stor skaderisk och i det här fallet är inte pucken i närheten. Det är inte förenligt med sportens grundregler, säger Joel Hansson.

LÄS MER: Sundsvallstjärnan om otäcka scenerna efter slaget från Modoforwarden: "Kunde inte gå"

Isabell Palm fick matchstraff och därmed är hon automatiskt avstängd även nästa match mot Leksand. Om det blir ytterligare påföljder är upp till disciplinnämnden och i så fall hör det till ovanligheterna.

– Damhockeyn är väldigt ren överlag. Vi har få incidenter av den här karaktären, det är i grunden teknisk och skicklig hockey man visar upp och det är ett gott tecken, det är något som bara har hänt så där, inget som regelbundet som dyker upp, säger Joel Hansson och fortsätter:

– Min uppfattning är att damspelare är skickliga på den typen av hockey som de spelar. De är duktigt skolade på närkampsspelet (även om de inte får tacklas reds. anm.).

Läs mer:

Skandalscener i länsderbyt - Wildcats drabbat av tre hjärnskakningar

Modos lagkapten slår tillbaka: "Då var vi inte på samma match"