Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hyrorna klara i Timrå

Hyresgästföreningen och Timråbo har kommit överens om hyrorna från årsskiftet. Det blir en höjning med 2,54 procent, vilket kan jämföras med de 4,8 procent som var Timråbos utgångsbud inför förhandlingarna.

För en genomsnittslägenhet blir det en höjning med 112 kronor i månaden från den 1 januari.

För kallgarage och bilplatser med motorvärmare sker en höjning med 5 kronor. Hyran för varmgarageplatser höjs med 15 kronor i månaden.

Höjningen täcker våra ökade kostnader för vatten och avlopp, el, fjärrvärme och sophämtning. Ingenting annat, säger Timråbos vd Per Sandberg i en kommentar.

Dessa kostnader utgör 27 procent av driftkostnaderna för Timråbo AB.

Det betyder att ökade kostnader för underhåll och övriga kostnader får täckas på annat sätt och att underhållet inte blir vad vi hade hoppats på, säger Per Sandberg.

Hyresgästföreningen hade ett ingångsbud i förhandlingarna på 1,47 procent.

Det har varit en ganska konstruktiv förhandling, säger ombudsman Lars Modig, Hyresgästföreningen till ST.

Om man ska ge någon kommentar i övrigt så får jag ge Timråbo en eloge för att man varit ett föredöme när det gällt att skicka över material inför förhandlingen. Det underlättar och gör att det går snabbare att bena upp alla delfrågor. Det är första året jag förhandlar med just Timråbo, men erfarenheterna från många andra bostadsföretag är att man ofta får efterfråga underlag under förhandlingens gång.

Av de hyresförhandlingar som blivit klara vid det här laget ligger riksgenomsnittet på en höjning med 3,1 procent.