Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hyrpersonalens samband med vården som lösning

Annons

Replik på "Stafettläkare hämmar vårt uppdrag", ST 15 december.

När vården har problem med sin kompetensförsörjning är det rutin att titta utanför landstingskroppen och beskylla bemanningsbranschen. Nu senast är det fyra socialdemokratiska landstingsråd som anser att lösningen ligger i ett diffust brytande av beroendet av hyrläkare. Lär av bemanningsbranschen istället för att mota bort den.

I dag bistår bemanningsbranschen bland annat med personal till vakanser i glesbygden, specialister där de behövs, och bemanning vid semestertider och annan frånvaro. I sin artikel medger de fyra debattörerna att de har ett ansvar att anpassa organisation och verksamhet utifrån våra regionala och lokala förutsättningar. En uttydning av detta torde innebära att en ansenlig mängd sjukhus, sjukstugor och vårdcentraler i norra Sverige kommer att läggas ned efter att landstingsråden stoppat beroendet av hyrpersonal.

De fyra landstingsråden visar upp ett akrobatnummer när de talar om hyrpersonal som orsak till den offentliga vårdens problem med kompetensförsörjning. Problemet ligger i att den egna personalen jobbar under omständigheter de inte trivs med. Bemanningsföretagens senaste medarbetarundersökning visar att en stor majoritet av dem som jobbar med vårdbemanning kom direkt från en fast anställning, och orsakerna till att en jobbar i branschen är främst inflytande över arbetstider och arbetsplats, och möjligheten till längre ledighet. Vi får dra slutsatsen att dessa komponenter saknades hos den tidigare arbetsgivaren.

Hyrpersonal håller kostnaderna nere och ser till att människor får den vård de behöver, oavsett var de bor. Inhyrning står för 0,7 procent av vårdens totalkostnad, och hyrläkare beräknas göra 11 000 vårdinsatser per dag på vårdcentraler (Läkarförbundets undersökning av primärvårdens bemanning, 2013). Hyrpersonalen avlastar den befintliga personalen, kapar köer och ser till att kvaliteten på vården är konstant. Inhyrningskostnad kan inte jämföras rakt av med direktanställd personals lönekostnad, då inhyrningskostnaden inkluderar samtliga indirekta personalkostnader (sociala avgifter, försäkringar, bemanningsföretagets administrations-, rekryteringskostnader etcetera).

Från bemanningsbranschens sida har vi länge försökt få till stånd olika samarbeten med SKL för att skapa ett branschråd och höja kvaliteten på upphandlingar. Inom bemanningsbranschen är medarbetarna den absolut viktigaste komponenten. Den här spetskompetensen inom HR har utvecklats till en tjänst som vi gärna erbjuder den svenska vården.

Henrik Bäckström

Förbundsdirektör Bemanningsföretagen

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel