Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

I kväll drabbar de samman – se stora partiledardebatten hos oss

 
Valet 2018
Visa alla artiklar

I kväll kl 20.00 drabbar samtliga partiledare samman i en stor debatt som sänds över Mittmedia – i ett samarbete med Expressen TV och Di TV.
– Det blir ett spännande val och det känns bra att kunna ge vår publik chansen att live följa när partiledarna mäter sig med varandra så här tidigt i valrörelsen, säger Carl-Johan Bergman, redaktionell chef för Mittmedia.

Klicka igång livesändningen här från kl 19.30:

I kväll tar valrörelsen fart på allvar med den stora partiledardebatten, som direktsänds över Mittmedia - detta i ett samarbete med Expressen TV och Di TV. En konfrontation mellan partiledarna som kan bli avgörande för hur årets valkamp utvecklar sig, enligt experter.

– Det är ett tillfälle för partiledarna att etablera sig med något som blir valrörelsens samtalsämne, säger Toivo Sjörén, opinionschef på Sifo till Expressen.

Han ser den första debatten som viktig för alla partiledarna – men särskilt för KD:s Ebba Busch Thor.

– Debatten är viktigast för KD. De måste etablera sig och ta sig in i valrörelsen. De finns inte i riksdagen just nu, enligt mätningarna.

Carl-Johan Bergman, redaktionell chef för Mittmedia ser den livesända debatten som en chans för Mittmedias publik att redan i inledningen av valrörelsen få en bild av vilka som blir de stora viktiga frågorna i årets val.

– Det känns bra att kunna erbjuda vår publik att hänga med på en sådan här viktig debatt.

Sändningen startar 19.30 och debatten drar igång kl 20.00.

Har du en lokal valfråga? Ställ dina politiker mot väggen här!

SCHEMA INFÖR KVÄLLENS DEBATT:

19.30: Sändningen inför partiledardebatten drar i gång. Expressen TV:s Anna Herdenstam och Di TV:s Jon Åsberg värmer upp inför sammandrabbningen med inbjudna gäster. Vi får även följa med bakom kulisserna i green room där partiledarna förbereder sig inför debatten. 

19.35Anna Dahlberg, Expressens politiska redaktör och chef för ledarredaktionen, Tobias Wikström, ledarskribent Dagens Industri, och Göran Greider, chefredaktör för socialdemokratiska Dalademokraten, kommenterar förväntningarna på debatten och lyfter fram de frågor de hoppas få svar på under kvällens gång. 

19.45: Maria Borelius, krönikör i Di, författare och styrelseproffs med en bakgrund som moderat politiker och statsrår och Lotta Gröning, krönikör i Expressen med ett socialdemokratiskt förflutet, bland annat som politisk chefredaktör för Norrländska Socialdemokraten, går igenom frågorna där det väntas hetta till. 

19.55K-G Bergström, politisk kommentator för Expressen och Jenny Madestam, statsvetare och politisk expert i Expressen TV, analyserar det politiska landskapet inför valet.

20.00: Debatten drar i gång. 

22.00: Efterintervjuer med partiledarna som får utvärdera debatten och sina insatser. 

22.30K-G Bergström och Jenny Madestam analyserar debatten och kommenterar partiledarnas insatser, de största överraskningarna och ögonblicken då det hettade till. Anna DahlbergTobias Wikström och Göran Greider fortsätter sedan att snacka ned debatten och till sist sätter Maria Borelius och Lotta Gröning rubriker på vad de tagit med sig från sammandrabbningen.