Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

I sista stund – Northug lämnar Bruksvallarna: "Sparar krutet"

Petter Northug var det stora stjärnnamnet vid skidpremiären i Bruksvallarna. Nu lämnar han han återbud och vänder hem.
– Han sparar krutet, säger tränaren Stig Rune Kveen till norska Tvsporten.no.

Petter Northug var förstås det stora dragplåstret i Bruksvallarna. Den norske stjärnan hade rönt stor uppmärksamhet hela veckan, inte minst sedan han gjorde utspelet att han skulle åka i blågul dräkt i sin skidpremiär.

Men nu kommer bakslaget: Han lämnar återbud.

– Jag har varit här i en vecka, testat skidorna och jobbat bra med flera hårda pass. Men nu drar jag hem til Trondheim och förbereder för säsongspremiären i Beitostölen nästa helg. Vi skickar Chris Jespersen ut i krig i dag för Team Northug och hoppas att han vinner här i Sverige, säger Northug till norska Tvsporten.no.

Orsaken att han åker hem är en försiktighetsåtgärd, menar tränaren Stig Rune Kveen.

– Petter var registrerad till i dag redan tidigt i oktober när vi visste att vi skulle lägga ett träningsläger här. Men vi är i en period av hård träning och vi vill spara på krutet till nästa helg. Då är det viktigare lopp och kval till världscupen, säger Kveen.

Se också: (+) Tävlingarna följer du live hos oss

Läs också: Per Elofssons sågning av Northug efter 'pr-kuppen': "Har mer fokus utanför spåren"