Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

I sommar kan du se Takida gratis i Strandparken

Rockbandet kommer till Örnsköldsvik i juli.

Annons

Den 7 juli arrangeras ännu en gång en gratiskonsert i Strandparken i Örnsköldsvik. Det är det nionde året som arrangemanget genomförs.

Tidigare år har vi sett Uno Svenningsson (2008), Bo Kaspers Orkester (2009), Salem Al Fakir (2010), Orup (2011), Amanda Jenssen (2012), Petra Marklund (2013), Agnes (2014) och Petter (2015). I år blir det alltså Takida som kliver upp på scenen.

En av arrangörerna, och som ser till att konserten är gratis, är Tidningen 7 i Örnsköldsvik. Producent och produktion sedan starten är Verkställande Byrån AB och Norrscen AB.

– Det känns jättebra och ska bli roligt. Vi har sökt band och Takida är i Örnsköldsvik av tradition. Vi ville gärna ha ett lokalt band. Det är det största problemet och att de kan dra folk till en stor scen, säger Fredric Wedin på Verkställande byrån.

Takida har varit på tapeten tidigare men det har kommit saker emellan. Gruppen har kopplingar till staden och kan nästan ses som lokala.

– Jag tror att de är är ur-modoiter, säger Fredric Wedin och konstaterar att Takida verkar vara laddade för spelningen:

– Jag pratade med Mattias (Larsson) som sa att de var var peppade. Det blir som en folkfest.

Just gratisevenemanget i Strandparken ligger Fredric Wedin varmt om hjärtat.

– Det är bland det första vi gjorde när jag flyttade hem.

Ångebandet Takida släpper i år sjätte albumet "A Perfect World", men redan nu finns singeln "Better" ute.

Rockbandet Takida bildades 1999 i Ånge av Robert Pettersson, Fredrik Holm och Tomas Wallin. Bandets stora genombrott kom 2007 med andra plattan "Bury The Lies" och singeln "Curly Sue" som låg etta på Trackslistan i tio veckor och sedan lyckades ligga kvar på listan 50 veckor i följd.