Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

I Varberg kan Granlos öde beseglas

Warberg IC–Granlo BK, Sparbanken Wictory Center, 16.00

Läget i laget

Andreas Lindqvist saknas på grund av halsont. Borta är även Joel Nyh på grund av sjukdom.

Tränarsnack

– Warberg är ett lag som vill spela med hög energi och gå rakt på kassen. Vi vill gå hem och bygga på stabilt försvarsspel, som väl har funkat sådär, för att sedan vända på spelet. Det här är en match där båda lagen kan hålla sin gameplan. De finns tre lag i SSL som vi har känt oss starka mot; Gävle, Helsingborg och Warberg, säger coachen Magnus Svensson.

Notera att ...

... Granlo vann mötet i Sporthallen med 6–5 efter sudden death. Max Wahlgren hade en helafton med fem mål och ett assist.

... Granlo måste ta tre poäng annars är sejouren i Superligan över. Med två omgångar kvar att spela har GBK fem poäng upp till Warberg och fyra till Sirius, som möter hopplösa jumbon Gävle under söndagen.

... slutomgångarna för lagen i kampen om nedflyttningsstrecket ser ut på följande sätt. Omgång 25: Warberg–Granlo, Sirius–Gävle. Omgång 26: Granlo–Mullsjö, Falun–Warberg, Växjö–Sirius.

... Warberg svarade för en stark insats senast när man besegrade Pixbo på bortaplan i västkustderbyt 5–4 i välbesökta LIsebergshallen.

... Tomas Åhrberg blev den första målvakten i SSL att hålla nollan den här säsongen när Granlo bortaslog tabelljumbon Gävle med 6–0 i veckan. Han tog 25 skott av 25 möjliga.