Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ica Kvissleby säger upp åtta – och investerar miljoner

Ica Kvantum i Kvissleby går med förlust och har sagt upp åtta av sina fast anställda.
– Det är tråkigt förstås. Samtidigt investerar vi nu för att göra butiken ännu bättre, säger nye ägaren Erik Geijer.

Han och hustrun Katarina tog över butiken den 1 oktober.

– Vår försäljning har följt marknaden i övrigt, vilket är bra med tanke på att vi inte gjort något väsen av oss ännu. Men kostnaderna är för höga, säger Erik Geijer.

De beslutade därför att göra en omorganisation och 14 av de tillsvidareanställda varslades. Men efter förhandlingar med facket har 8 anställda sagts upp.

– Men de får förlängd uppsägningstid och erbjuds att jobba kvar över sommaren, så jag tycker att vi ändå fick en ganska bra lösning. Men för den enskilde är det förstås jobbigt, säger han.

Kvar i höst kommer att bli 32 fasta tjänster och 4–5 som jobbar extra. De som tidigare hoppat in rätt sällan kommer inte att anlitas.

Samtidigt har makarna Geijer beslutat att investera 6–8 miljoner kronor.

– Vi ska göra det bättre för kunderna, så att det blir lättare att ta sig runt och att hitta varorna. Sedan flyttar vi spelbutiken intill kassorna, så att det blir lättare för personalen att hantera båda avdelningarna. Vi gasar och bromsar samtidigt.

Vecka 15 börja man flytta om i butiken.

– Det blir förstås lite stök under våren, hoppas att kunderna har överseende, säger Erik Geijer.

Han är optimistisk inför framtiden och tror på Njurunda.

– Nya E4 gör att området har blivit ännu mer attraktivt. Det är enklare att pendla till stan nu och får vi dessutom en pendlingsstation för tåg så blir det ännu bättre. Här finns ju redan naturen, bra huspriser, bra med dagis och det gör att jag tror att Njurunda kommer att växa.