Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Idioti att personalen tar upp platserna i sjukhusets parkeringsgarage

Varför finns sjukhus? En väldigt lätt fråga att svara på: För de sjuka och skadade, alltså för personer som behöver söka vård. På Sundsvalls sjukhus har beslutfattare en annan uppfattning, verkar det som. De har beslutat att de som skall besöka sjukvården på sjukhuset inte har tillgång till de närmaste bilparkeringarna.

Det är numera förbjudet för oss patienter att parkera i sjukhusgaraget. Garaget som underlättar för oss som har smärta, inte har ork, svårt att gå eller skall föda barn med flera.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Jag har själv svårt att gå på grund av både reumatism och cancer men har ej uppfyllt kraven för parkeringstillstånd för rörelsehindrade. De som får parkera numera i garaget är: Anställda på sjukhuset och personer med handikappstillstånd. Vilket idioti!

Det är såklart inte idioti att rörelsehindrade få parkera där utan att personalen får göra det.Friska personer, personal som har bilen parkerad under hela sin arbetsdag tar upp de bästa parkeringsrutorna som är närmast hissarna till alla de olika mottagningarna på Sundsvalls sjukhus. Varför? Den friska personalen kan väl gå? Vi sjuka och skadade kan inte alltid det.

Så det vore väl vettigare att ha personalparkeringsplatser längst bort för dessa anställda och låta oss patienter som kommer dit få möjlighet att parkera i garaget nära våra mottagningar?Varför stod inget om detta i ST när de berättade om nya parkeringsplatser som skall byggas?

Beslutsfattare – gör om och besluta rätt!

Mångårig patient

Läs även:

Personalflykt och mänskligt lidande – regionledningen kan inte dölja totalhaveriet i vården

Landstingshuset skulle bli ett utmärkt hotell – ut med lågpresterande tjänstemän och politiker

Vi måste kunna kräva ärlighet från de vi väljer – lojalitet går åt båda håll

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel