Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Idol"-Axel: "Skönt att vara underdog"

Axel Schylström har haft "Idol"-säsongens starkaste utvecklingskurva. Nu ska han försöka knipa en semifinalplats från någon av jättefavoriterna.
– Det är väldigt stora talanger som jag har att göra med, säger han.

Han har gått från att vara en stel och blyg sångare till att bli en vilt dansande artist. De senaste fredagsfinalerna har det lossnat rejält för 22-årige Axel Schylström.

– Det släppte under Motown-temat. Det var ett sådant nummer som kräver dans och då var jag tvungen att hitta mitt dans-id, mina kroppsrörelser. Jag tränade sjukt mycket inför det och fick ett bra kvitto, säger han.

Just scenspråket är det som Axel tidigare har kritiserats för av "Idol"-juryn. Nu har han i stället fått idel beröm även om han, precis som de andra deltagarna, fick bannor för ett av numren när idolerna i fredags för första gången sjöng två låtar var.

– Det kändes som att första ronden var starkare, som helhet. Vi är inte så vana vid att gå upp och sedan ladda om för att göra det en gång till. Man ska springa och byta om, man hinner inte fokusera på framträdandet utan plötsligt står man bara där. Men jag tror att det blir enklare nu när man har gjort det en gång, säger Axel Schylström.

Den här veckan står extra mycket på spel. De tre idoler som går vidare kommer nästa fredag att göra upp om de två platserna i den stora finalen i Globen den 4 december.

– Jag hade inte kunnat föreställa mig att jag skulle komma så här långt, säger Axel Schylström som försöker att inte tänka för långt framåt.

– Min tid finns bara fram till fredag, efter fredag är jag kanske hemma och gör något annat så det är ingen idé att planera något. Det är fullt fokus på det man ska göra den här veckan.

Motståndet är också tuffast möjliga. Axel Schylström möter tävlingens stora favoriter _ Amanda Winberg, Martin Almgen och Simon Zion. De har alla tre varit topptippade sedan säsongen startade.

– De har ju levererat skitbra från första början, det är ju de som tippats stå som topp tre. De är väldigt olika som artister men de gör sina respektive grejer extremt bra. Det blir en smaksak, någon som gör väldigt bra ifrån sig kan åka ut om publiken inte gillar dens stil eller smak, säger Axel.

Han ser sig själv som "underdog" och hoppas kunna dra nytta av det.

– Det är lite mer otippat att jag är här men det kan ju på något sätt vara skönt att känna att man är underdog. Om man är tippad att åka ut så har man ju ingenting att förlora.

"Idol" sänds i TV4 klockan 20.00 på fredag.