Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Idol"-coachen: Jag tror att de kommer att bli riktigt berörda

Temat i Idols fredagsfinal den här veckan är kärlek och "Idol"-coachen Susanne Bertlin tror att känslorna kommer att svalla.

I "Idols" åttonde fredagsfinal sjunger idolerna två låtar i kärlekens tecken. En av låtarna ska de dedikera till någon speciell i sin närhet.

Susanne Bertlin, från Sundsvall, är idolernas coach och är den person som kanske är närmast dem under veckorna.

– Jag tror att de kommer att bli berörda när de sjunger låten till den de riktat den till. Vi får se om gråten fastnar i halsen, säger hon.

Att de nu ska uppträda med två låtar menar Susanne Bertlin ändrar förberedelserna en del.

– Det blir dubbelt jobb med två nummer på scenen, men det är en chans att visa upp bredd och variation. Nu när de kommit så långt vet de hur de ska lägga upp sitt framträdande. Men det är såklart att det finns en stress och press i det.

Susanne Bertlin tycker att det är en allmän hög nivå på deltagarna i år.

– Det är jätteroligt. Det är kul att de är så trygga och innebär att de kan ta feedback på ett annat sätt. Jag kan gå in mer på detaljer. Det gäller att få ut det de själv vill få ut av sig själva.

Samtidigt är det inte en barnlek att synkronisera allt som händer på en tv-inspelning.

– Jag brukar likna det vid att lära sig att köra bil. I början bvet man inte hur bred bilen är och det är mycket att tänka på när man ska starta i backe. När man väl lärt sig att köra tänker man inte på vad man gör.

På torsdagsförmiddagen pågick en pingisturnering och Martin Almgren hade precis tagit sig till final mot en musikproducent. Trots att det bara är fem tävlande kvar är stämningen god.

– Den är familjär och väldigt bra, även om de går in i sina fokusbubblor ibland. Det börjar bli lite mer nervöst när det närmar sig fredag. Alla laddar en längre stund ifred, men överlag är det bra, säger Susanne Bertlin.