Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Idol-Ida: "Man ska skita i alla normer"

Hon har varit en av de deltagare som fått tuffast kritik i årets "Idol". Men nu har det till slut lossnat för Ida da Silva.
– Till slut blev jag så frustrerad att det rann över, säger hon till TT.

Ida da Silva klev direkt från korvgubbejobbet in till "Idol"-audition och fick juryn att jubla med sin version av Rihannas "Only girl". Hon gick som bekant sedan hela vägen genom slutaudition och kvalfinal till de direktsända fredagsfinalerna.

Väl där har det varit betydligt tuffare.

– Ja, det har ju gått upp och ner för mig. Juryn har inte alltid tyckt att jag har presterat. Jag skulle inte kalla det tungt men det har varit jobbigt att få samma kritik varje fredag, att jag inte har hittat mig själv och måste nischa mig, även fast jag försökt bli bättre på de grejerna, säger Ida da Silva.

För tre veckor sedan "rann det över" och hon lämnade studion i tårar efter juryns omdömen.

Det blev en vändpunkt _ de två senaste veckorna har hon i stället hyllats. Ida da Silva tycker själv att hon hela tiden har vetat vad hon vill göra men tror samtidigt att hon blivit hjälpt av kritiken.

– Jag är en person som inte vill nischa mig själv, jag vill köra olika stilar men att man ändå ska höra att det är jag. Jag vill göra allt från pop och r'n'b till hiphop och reggae. Så det var nog bra att jag fick den där kritiken för annars jag nog kört på en massa olika stilar som ingen hade fattat, säger hon.

En stil hon dock inte vill köra är country. Olyckligtvis råkar just det vara veckans tema i "idol".

– Jag var inte jättenöjd med temat. Jag har fått lite skit för det, folk som tycker om country har blivit arga på mig. Men grejen är att man kan inte tycka om alla genrer, jag respekterar att andra gillar det men jag har försökt lyssna och tycker inte om det, säger Ida da Silva.

Lyckligtvis fick hon en låt som hon både gillar och kan relatera till _ Shania Twains countrypoppiga "Man! I feel like a woman".

– Jag tycker om texten, "girl power" och att man ska skita i alla normer. Jag tycker om kaxigheten i låten, jag behöver lite attityd för att kunna prestera, säger Ida da Silva.

Efter veckans fredagsfinal återstår bara sex idoler. Ida da Silva hoppas förstås vara en av dem _ hon vill gå så långt som möjligt i tävlingen för att samla på sig erfarenhet inför det som kommer sedan.

– Det är ju det här jag vill hålla på med. Allt jobb kommer efteråt men det här är en bra väg in i musikbranschen, man får erfarenhet och får träffa viktiga människor. Det var den främsta anledningen till att jag sökte till "Idol", säger Ida da Silva.

"Idol" sänds i TV4 klockan 20.00 på fredag.