Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Idol-Martin inför besöket i Birsta: "Jag vill träffa alla"

Det har gått nästan en månad sedan finalen av "Idol" årgång 2015.
Nu är Martin Almgren aktuell med sin debutskiva och en pr-turné tillsammans med finalkollegorna Amanda Winberg och Simon Zion.
I eftermiddag väntar ett besök i Birsta City.

Att kranbilsföraren Martin Almgren skulle bli vinnaren av "Idol" 2015 var det nog inte många som kunde gissa då han klev in i audition-bussen och sjöng The Bands klassikerlåt "The weight" inför Anders Bagge och dennes sidekick Molly Sandén. Dagarna efter finalvinsten i Globen, den 4 december, var Martin fortfarande lite omtumlad. Han hade inte riktigt förstått vad som hade hänt.

– Men man känner sig lite tom, menade Martin Almgren.

Någon tid för vila har det absolut inte funnits för Martin efter finalvinsten. Schemat har varit minst sagt hektiskt efter finalen, först och främst med inspelningarna av årets vinnaralbum. Albumet, som har samma titel som vinnarlåten "Can't hold me down", släpptes den 14 december och ligger just nu högt på försäljningslistorna.

Redan 11 december började dessutom Martin Almgrens pr-turné, lämpligt nog på hemmaplan i Lindesberg, och med sig har han finalisterna Amanda Winberg och Simon Zion. Totalt gästar turnén ett 15-tal städer och idag väntar uppträdande och skivsignering i Birsta city.

Att få träffa fansen på riktigt är något Martin Almgren längtat efter.

– Jag ser verkligen fram emot att få träffa alla som följt och supportat mig på den här resan. Det är en vinst bara det och ska bli grymt kul, säger en tacksam Martin och fortsätter.

– Jag kan fortfarande inte ta in att folk har röstat på mig. Det räcker inte att tacka via någon Instagrambild eller så, jag vill träffa alla som röstat.

Att han skulle vinna "Idol" var inget som han själv kunde förutspå i sina vildaste tankar - inte ens när programledaren Per Lernström skulle utropa vem som var vinnare mellan han och Amanda Winberg i finalen.

– Jag tänkte "nu sade han fel". Jag var helt hundra på att Amanda skulle vinna. I finalen gick jag ut och tänkte att nu ska jag bara ha kul.

Vad var det då som gjorde att just Martin tog sig ända fram till segern? En del av svaret är att han valt att vara sig själv, tror Almgren:

– Jag gick in i det här med tanken att jag inte skulle konstla till mig. Jag tror det märks att jag är som jag är, säger Martin Almgren.