Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Idol-Martin om Bard: "Han spelar en roll och får betalt för det där"

Han är en av de stora tittarfavoriterna i årets "Idol". Men själv är Martin Almgren fortfarande blygsam.
– Man börjar ju tänka att man i fall inte är jättedålig, säger han till TT.

Martin Almgren är en av de mest erfarna deltagarna i årets omgång av "Idol".

Han har sjungit hela sitt liv och spelat gitarr sedan tonåren – med sina 27 år är han dessutom äldst bland de aspirerande artisterna. Hemma i Lindesberg spelar han med flera band och sjunger i en manskör.

Trots det har han aldrig riktigt trott på sig själv i tävlingen.

– Inte någon gång. Jag trodde inte att jag skulle få en guldbiljett och jag trodde inte att jag skulle ta mig förbi slutaudition. Det har varit bonus hela tiden, säger Martin Almgren.

Nu är han en av de absoluta största favoriterna i "Idol". Efter varje fredagsfinal har han legat i topp på kvällstidningarnas "vem var bäst i kväll"-omröstningar.

– Det är ju kul, man förstår det inte riktigt. Men sedan tänker jag alltid negativt, "det går snart över". Jag försöker att inte hänga upp mig på sådant där, då blir man nervös och tappar allt, säger Martin Almgren.

Han har också vunnit juryns gunst – åtminstone till två tredjedelar. De senaste fredagarna har han fått frän kritik av Alexander Bard.

– Han gillar ju inte den här rockgrejen. Då kan jag tycka att det vore smartare att säga det, i stället för att såga hela min personlighet. Det hade ju varit trevligare, men det är som det är. Han spelar en roll och får betalt för det där, säger Martin Almgren.

Själv tänker han fortsätta att "köra sin grej" och den här fredagsfinalen ser han fram emot extra mycket. Temat är "svenska hits" och Martin Almgren ska köra en av sina favoritlåtar – Peter LeMarcs "Little Wilie John".

– Jag hörde den första gången i somras när vi åkte hem från ett gig, hade den på repeat i 20 mil. Jag har lyssnat på den varje dag sedan dess, den är ett mästerverk. Hade jag skrivit en sådan låt hade jag varit nöjd sedan, säger han.

Om det inte händer inom kort kommer Martin Almgren att fortsätta satsa på musiken efter "Idol", oavsett hur långt han når i tävlingen.

– Klart man kommer att jobba hårt efter det här, hålla ägget varmt. Det måste man om man vill hålla på. Sedan vet jag inte hur det blir, om det blir band eller solo, det återstår att se, säger han.

"Idol" sänds i TV4 klockan 20.00 på fredag.

Linus Brännström/TT