Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

IF Metall: Industrin mår bättre med en S-ledd regering

Med ett år kvar till valet vill vi industriarbetare påminna om vilken skillnad det gör med en socialdemokratiskt ledd regering jämfört med en högerregering.

Med den här regeringen har vi åter fått upp industrifrågor på agendan. Regeringen kan industrin och vet hur viktiga inkomsterna från den är för att vi ska kunna finansiera en bra vård, skola och omsorg. Det är därför den har lyssnat på IF Metalls förslag om ny industrialisering och satsat på innovationer och export. Det är därför den har rott i hamn en stabil och blocköverskridande överenskommelse om energiförsörjning.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Mot regeringen finns ett löntagarfientligt alternativ i SD och Alliansen. Ett alternativ där stora skattesänkningar för höginkomsttagare går hand i hand med lägre löner för arbetare. Där nedskärningar i välfärden går före investeringar. Där arbetsmiljöarbete och utbildningsbehov nonchaleras. De vill bromsa utvecklingen genom att återskapa enkla jobb – vi vill i stället möta framtidens industriarbete genom kunskapslyft.

I Sverige konkurrerar vi nämligen inte med låga löner och dåliga arbetsvillkor. Vi gör det med välutbildad arbetskraft och hög kvalitet i välfärden, eftersom det krävs skickliga och trygga arbetare för att kunna ligga steget före omvärlden. Så fungerar den svenska modellen och det är den som har gjort vårt land så framgångsrikt. Därför kommer vi som arbetar inom industrin kämpa för en fortsatt socialdemokratiskt ledd regering. Vi gör det för jobben och vi gör det för välfärden.

Industrin är med i matchen igen – låt oss se till att den förblir det. Tillsammans utvecklar vi framtidens industri och den svenska modellen. Tillsammans stärker vi Sverige.

Stefan Hultman

Ordförande, IF Metall Mellersta Norrland

Leif Wiklund

Valledare, IF Metall Mellersta Norrland

Läs även:

Joakim Rönnbäck: Utan kritiker rasar den svenska modellen

Vi kräver att schyssta villkor respekteras vid kommunens upphandlingar

Frågan är för viktig för att blockeras av politisk prestige – riktiga jobb krävs för att minska klyftorna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel