Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

IFK Sundsvall dementerar uppgifterna om A-laget: "Stämmer inte alls"

I måndags rapporterade Sporten, med hänvisning till lokalfotbollen.nu, att IFK Sundsvall kan tvingas begära ned A-laget till division 6. Det dementerar nu klubbchefen Kenneth Kile. – Det stämmer inte alls. Vi fokuserar helt på denna säsong nu, säger han.

Annons

Det var i måndags som lokalfotbollen.nu rapporterade om att IFK Sundsvall tvingas lägga ned sitt andralag i division 5. Även A-laget, i herrfyran, ska enligt sajten riskera att tvingas ned till division 6 på grund av ekonomiska bekymmer.

Nu, två dagar senare, väljer IFK Sundsvalls klubbchef Kenneth Kile att dementera uppgifterna. I nuläget är division 6 inte ett alternativ för A-laget.

– Vi kommer att fullfölja årets säsong i division 4 och siktar på en kvalplats, även om det kommer bli tufft. Men nu ligger fullt fokus på A-laget efter att vi tvingades lägga ned division 5-laget. Det handlade först och främst om att vi hade för få spelare, vi klarade inte av att spela i två serier, berättar Kile och fortsätter:

– Tanken nu är att vi ska flytta upp unga talanger till A-laget och ge dem chansen.

LÄS MER: IFK Sundsvall tvingas lägga ned andralaget

Efter säsongen, i september eller oktober, kommer IFK Sundsvalls ledning träffas för ett möte om framtiden.

– Vi kommer diskutera vad som är bäst för IFK Sundsvall utifrån ekonomiska och sportsliga aspekter. Men just nu fokuserar vi på denna säsong i division 4, avslutar Kile.