Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

IFK Sundsvall dementerar uppgifterna om A-laget: "Stämmer inte alls"

I måndags rapporterade Sporten, med hänvisning till lokalfotbollen.nu, att IFK Sundsvall kan tvingas begära ned A-laget till division 6. Det dementerar nu klubbchefen Kenneth Kile. – Det stämmer inte alls. Vi fokuserar helt på denna säsong nu, säger han.

Det var i måndags som lokalfotbollen.nu rapporterade om att IFK Sundsvall tvingas lägga ned sitt andralag i division 5. Även A-laget, i herrfyran, ska enligt sajten riskera att tvingas ned till division 6 på grund av ekonomiska bekymmer.

Nu, två dagar senare, väljer IFK Sundsvalls klubbchef Kenneth Kile att dementera uppgifterna. I nuläget är division 6 inte ett alternativ för A-laget.

– Vi kommer att fullfölja årets säsong i division 4 och siktar på en kvalplats, även om det kommer bli tufft. Men nu ligger fullt fokus på A-laget efter att vi tvingades lägga ned division 5-laget. Det handlade först och främst om att vi hade för få spelare, vi klarade inte av att spela i två serier, berättar Kile och fortsätter:

– Tanken nu är att vi ska flytta upp unga talanger till A-laget och ge dem chansen.

LÄS MER: IFK Sundsvall tvingas lägga ned andralaget

Efter säsongen, i september eller oktober, kommer IFK Sundsvalls ledning träffas för ett möte om framtiden.

– Vi kommer diskutera vad som är bäst för IFK Sundsvall utifrån ekonomiska och sportsliga aspekter. Men just nu fokuserar vi på denna säsong i division 4, avslutar Kile.