Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

IFK Sundsvall tvingas lägga ned lag: "Har inget val"

En åttondeplats efter sex poäng på nio matcher. Nu tvingas IFK Sundsvall lägga ned sitt andralag i division 5. Dessutom kan A-laget tvingas ned till division 6. – Den är mycket ansträngd, säger klubbchefen Kenneth Kile om ekonomin till lokalfotbollen.nu.

IFK Sundsvall kommer inte att fullfölja säsongen i division 5 Medelpad.

Under söndagen bekräftades det att klubben lägger ned verksamheten i femman.

– Vi har varken ekonomi och spelare för att spela klar serien. Vi har tyvärr inget val till denna drastiska åtgärd, säger klubbchefen Kenneth Kile till lokalfotbollen.nu.

– Det hade kostat cirka 25-30 000 att genomför hösten och vi har det tufft med ekonomin så det hade varit ett vågspel för hela föreningen att lägga pengar på ett lag där så få vill träna och spela.

Detta innebär att inget lag i division 5 kommer att åka ur denna säsong. Nedläggningen av IFK Sundsvalls andralag ska heller inte påverka A-laget, som spelar i division 4.

Däremot är ekonomin så ansträngd att IFK funderar på att begära ned A-laget i division 6.

– Den är mycket ansträngd. Vi har t.o.m inom föreningen tagit upp det till diskussion om att inför nästa säsong begära oss ner i sexan med A-laget och börja om från scratch, säger Kile och fortsätter:

– Naturligtvis hoppas jag att vi slipper det. Vi lägger nu allt vårt fokus på vårt representationslag i fyran. Målsättningen är att försöka nå en kvalplats. Kan tyckas optimistiskt men någon målsättning inför hösten måste man ju ha