Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

IFK Sundsvalls svar i övergångsbråket: "Måste kunna göra klart trupperna i tid"

Kuben ville värva IFK Sundsvalls Fitim Ugzmailji.
IFK sa nej – och Kuben valde att backa.
Nu ser IFK Sundsvall sin syn på historien – och samtidigt har Ugzmailji blivit klar för en helt annan klubb.

Annons

Det var under torsdagen som ST-sporten kunde berätta att Kubikenborgs IF har jagat IFK Sundsvalls målgörare Fitim Ugzmailji, men att IFK satt sig på tvären.

– Det finns mycket jag skulle kunna säga om det där, men jag är inte rätt man att uttala mig, sa Kubens tränare Anders Strandlund.

Läs mer: Övergången i fotbolls-Medelpad som IFK Sundsvall sätter stopp för

Han fortsatte:

– Vi har släppt det här, för spelarens skull. Han har inte mått bra av det här och fotboll ska vara roligt. Fotboll ska ge energi.

Nu ger IFK Sundsvalls Kenneth Kile sin syn på historien.

– Vi har frimånaden som är till för att spelare ska kunna byta klubb, efter det är det upp till klubbarna att komma överens. Man måste kunna göra klart trupperna i tid, annars kan det bli som för Ljustorp i fjol när ett par spelare lämnar och sedan kan man tvingas lägga ned, säger han.

Kile fortsätter:

– Jag jobbar med Fitim och att han skulle må dåligt stämmer inte. Däremot förstår jag att han kan bli stressad när vi vill behålla honom och Kuben och många andra klubbar ringer.

För tillfället tränar inte Ugzmailji med IFK Sundsvall.

– Vi vill hitta en lösning med Fitim, men vi kommer ha en dialog med honom och lyssna på vad han vill. Det är inte så att vi vägrar att släppa honom, säger Kenneth Kile.

– Jag efterlyser mer snack mellan föreningarna och att vi undviker tränare som går bärsärk någon månad innan seriestart.

Uppdatering: Senare på fredagen blev Ugzmailji klar för Stöde IF då IFK Sundsvall och Stöde har kommit överens om en övergång.

– Det är skönt att det löste sig, jag ville ju testa på spel i division III, säger anfallaren själv.