Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

IFK Timrå ledde i halvtid - men tappade i andra mot Umeå FC

I halvtid ledde IFK Timrå matchen på hemmaplan i division 2 Norrland i fotboll mot Umeå FC med 1–0. Men i andra halvlek jobbade sig Umeå FC in i matchen, och kvitterade. Matchens slutresultat blev 1–1.

– Vi dominerar första halvlek spelmässigt och går in i halvtidsvila med en 1–0-ledning efter mål av Mehmed Hafizovic. Känslan då är att vi skulle ha kunnat haft med oss ett till mål från första halvlek. Två minuter in i andra halvlek får Umeå en vad vi anser felaktig dömd straff som de förvaltar. Vårt spel hackar lite efter detta och vi går ner oss i kvalitet. Trots detta skapar vi tre, fyra lägen bra. Umeå är inte ofarliga utan sticker upp med kontringar varav tvp Lee Johnston får göra högkvalificerade räddningar på. Vi får en frispark utanför straffområdet i 93:e matchminuten som vi slår in och i situationen efteråt skjuter vi bollen stenhårt i ribban och oturen grinar oss i ansiktet igen, tyckte IFK Timrås tränare Robert Englund, efter matchen.

Målgörare för IFK Timrå var Mehmed Hafizovic, medan målet för Umeå FC gjordes av Adam Sandström.

Det här betyder att IFK Timrå är kvar på tionde plats, och Umeå FC stannar på nionde plats, i tabellen.

IFK Timrå tar sig an IFK Umeå i nästa match borta lördag 15 juni 14.00.