Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

IFK Timrå ska hålla sig kvar

IFK Timrå kvalade sig upp i division III södra Norrland – och målet är att hålla sig kvar.

Till sin hjälp har laget rutinerade Jonas Wallerstedt.

Någon stor spelaromsättning har det inte varit i laget sedan avancemanget i höstas. Bland de nya märker vi förutom allsvenskt meriterade Wallerstedt också den engelske målvakten James Stewart med en bakgrund i bland annat Kramfors.

Och så har IFK Timrå inlett ett samarbete med Ljustorp.

– Vi lade ner vårt andralag och rådde spelarna att gå till Ljustorp i division V. Jag kommer att titta på träningar och matcher och se om någon håller måttet och vill komma över. Någon från oss kan också få matcha där, säger Hans Lundberg, sportsligt ansvarig för IFK Timrås herrlag.

Vad har det betytt att få in Wallerstedt?

– Han och Mattias Nylund är föredömen i att visa vad som krävs för att ta sig vidare. De ger järnet i varje situation, även på träningar.

Hur har försäsongen varit?

– Ömsom vin och ömsom vatten. Träningsmässigt har vi ändrat lite, istället för fysträning med spänst och styrka på gym har vi haft vattenfys som vi varvat med löpning. I vänskapsmatcherna gäller det att hitta en röd tråd och att man håller fast vid den linje man bestämt och jag tycker vi har en röd tråd i till exempel hur vi ska agera när vi inte har boll. I grunden kör vi vidare med vår 4-2-3-1-uppställning. Sen är det upp till Roger Engström och Stefan Lindqvist som tränare att ha en plan B.

Vad är målsättningen i år?

– Att hålla oss kvar. Blir vi ett mittenlag så har grabbarna gjort det bra. Vi ska också utbilda de yngre spelarna, vilket blir lättare när vi nu inte behöver känna krav på oss att vinna varje match, så som det varit i fyran de två år vi spelat där.

IFK Timrå

Premiär: 20/4, Hille IF (b).

Nyförvärv: Jonas Wallerstedt, Hudiksvalls FF, James Stewart, Grimsby (England), Mattias Norin, Söråkers FF, Oscar Fors, do. och Anders Carlson, do.

Förluster: Jesper Eklund, Ljustorp, Johan Melander, slutat.