Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

IFK Timrå tappade ledningen i omstarten: "Vi är inte alls nöjda"

Det började bra med ett ledningsmål. Men en frisparksstyrning i muren och straff sänkte Timrå när serien hade omstart under lördagen.

Efter en månads matchuppehåll var det dags för division II att återta seriespelet. IFK Timrå tog emot gästande Söderhamn på ett stekhett konstgräs men hade en tung första halvlek. Trots det kunde Timrås Jonathan Åhlin göra det inledande målet.

– Vi gjorde inte en bra första halvlek och fick inte det spel i sidled som vi ville ha utan spelade väldigt rakt, säger IFK Timrås assisterande tränare Robert Englund.

Söderhamn kunde kvittera strax före halvtidsvila efter att en frispark styrts in i mål via muren.

– Vi hade stora förhoppningar inför matchen och pratade i halvlek om att komma tillbaka och höja vårt spel, säger han.

Men Timrå hade svårt att greppa matchen trots flera vassa målchanser. I den andra halvleken kunde Söderhamn ta ledningen på straff och även utöka sin ledning i slutminuterna.

– Vi skulle ha haft minst en poäng, om inte tre. Men vi kom inte upp i nivå och satt inte avsluten trots att jag tycker att vi var det bättre laget. Vi bjöd på en hel del och skulle ha dödat anfallen bättre. Om vi hade höjt kvaliteten 10-15 procent hade det sett annorlunda ut, säger Robert Englund.

Robert Englund berömmer Timråmålvakten Johan Sjöberg som kommit tillbaka efter en lång tids skadefrånvaro och vaktade buren mot Söderhamn.

– Det var kul att se. Han gjorde en stabil insats och nu har vi hård konkurrens bland våra måklvakter, säger Englund.

I nästa omgång väntar Anundsjö på bortaplan.

– Den här förlusten känns bitter. Vi kommer vara besvikna i dag och i morgon men sedan gäller en veckas bra träning för att slipa på avsluten innan vi möter Anundsjö.

Robert Englund ser potential i sitt lag och är förhoppningsfull inför kommande höstsäsong.

– Vi har ett bra lag som jobbar hårt och det finns många tekniska kvaliteter i många av spelarna, säger han.

Matchfakta:

Målen: 1–0 (27) Jonathan Åhlin, 1–1 (40) självmål, 1–2 (77) Niklas Holm, 1–3 (91) Martin Elffors.