Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

IFK Timrå värvar ex-Giffare – Ånges lagkapten ansluter

Philip Olofsson har ett förflutet i både Elfsborgs och GIF Sundsvalls organisationer.
Den gångna säsongen var han lagkapten för Ånge IF – nu lämnar han för lokalkonkurrenten och nykomlingen IFK Timrå.
– Vi blir underdogs, men vi ska absolut hålla oss kvar. Jag vill inte spela för ett bottenlag, säger mittfältaren.

Annons

Talangfulla mittfältaren Philip Olofsson, född 1995, har tidigare i karriären tillhört både Elfsborg och GIF Sundsvall.

Senaste säsongen representerade han Ånge IF där han även var lagkapten och levererade tolv mål från sin mittfältsplats, varav tre på straff.

Nu väljer han att lämna Ånge för att i stället spela med seriekonkurrenten IFK Timrå kommande säsong.

– Jag har väntat lite på vad som skulle hända i Ånge, sedan drog Benny och det var väldigt synd. Jag fick en väldigt bra kontakt med Pontus (Melander, Timrås tränare) och jobbsituationen gör att det passar bra med Timrå då jag slipper pendla, säger Olofsson.

Han som stod för elva assist förutom sina tolv mål i division II under förra säsongen.

– Det var min första hela säsong på flera år, i Giffarna var jag mycket skadad. Det var skönt att få en hel säsong med mycket förtroende och jag har växt av det, säger han.

Andra klubbar har visat intresse för den spelskicklige mittfältaren.

– Det har varit klubbar i närområdet och i den här divisionen, men inte så mycket högre upp. Sedan trivs jag bra i Sundsvall och vill vara kvar här, säger 20-åringen.

Vad tror du om kommande säsong?

– Vi blir underdogs, men vi ska absolut hålla oss kvar. Jag vill inte spela i ett bottenlag.

IFK Timrå har tidigare värvat två spelare från Selånger, även det en seriekonkurrent, i form av Cevin Dotson och Stefan Grönlund.

Läs mer: Timrå värvar från seriekonkurrenten

– Philip är en riktig klasspelare och extremt eftertraktad på marknaden, att han väljer IFK Timrå visar hur mycket han tror på Timrå som lag och förening, det i sig är fantastiskt roligt. Philip imponerade stort i Ånge i fjol och ansågs av många som deras absolut bästa spelare, 23 poäng i seriespel som mittfältare talar sitt tydliga språk. Det ska bli roligt att arbeta tillsammans med Philip i år och förhoppningsvis kan vi hjälpa honom att ta ytterligare steg i sin utveckling, säger tränaren Pontus Melander.