Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

IFK Timrås talang sågar insatsen efter storförlusten: "Man skäms just nu"

En utvisning gjorde att IFK Timrå fick avsluta matchen mot serieledaren med tio spelare.
Då rann siffrorna i väg.
– Man skäms just nu, säger Philip Lundqvist, efter 0–6 mot Sandviken.
Nu breddar IFK Timrå truppen inför fortsättningen.

Se mer: Vi livesände IFK Timrås tunga match mot Sandvikens IF – se reprisen här (obs, går inte att se via appen)

Att möta Sandviken i den norra fotbollstvåan är en tuff uppgift för alla lag 2016. För IFK Timrå blev det ännu svårare redan på förhand när både Faton Buzuku (rött kort senast) och Philip Olofsson (tre varningar) var avstängda.

IFK Timrå höll emot i 19 minuter innan Rafael York kunde ge gästerna ledningen. Efter 0–2 i paus rann det i väg rejält i den andra halvleken för serieledande Sandviken.

Utvisningen på ytterbacken Daniel Andersson efter 52 minuter bidrog kanske till det. 17-årige talangen York gjorde sitt tredje mål i 91:a minuten på en straff och spikade slutresultatet till 0–6.

– Hela andra halvlek var kasst. De hade allting, säger Philip Lundqvist.

Vad var det som inte stämde?

– Försvarsspelet. Vi är huller om buller. Vi är inte kompakta och de kommer rakt igenom oss för lätt, säger IFK Timrå-mittfältaren och fortsätter:

– Det är den sämsta matchen av alla. Klart sämst av alla. Nu skäms man och det är inte kul.

Hur ska ni få tillbaka självförtroendet?

– Vi ska kämpa på och ha bra träningar till veckan, träna på att ha försvaret mer kompakt för det stämde inte alls i dag.

Positivt för IFK Timrå är att truppen kommer att breddas.

Assisterande tränaren Robert Englund, som hade huvudansvaret när Pontus Melander var bortrest på lördagen, kunde berätta nyheter på matchdagen.

Linus Ljuslinder har återvänt till klubben efter studier i Luleå, han satt på bänken på lördagen och kommer finnas tillgänglig och konkurrera om backplatserna framöver.

Dessutom har tidigare Selångerspelaren Fredrik Olofsson, skrivit på. Efter att Selånger drog sig ur tvåan har Olofsson varit klubblös och stundtals bortrest.

– Jag hade honom i IFK Sundsvall tidigare också och vi har haft löpande kontakt. Nu ska han träna igång sig här och till hösten kan vi räkna med honom på allvar, säger Robert Englund.

– Olofsson är en aggressiv och hårt jobbande forward med sinne för målet. Vi har saknat lite aggressivitet och jävlar anamma i straffområdet. Det hoppas få ut av honom och han har bra rutin av både division I- och division II-spel.

Läs mer: Målskyttet lossnade för stortalangen i Sandvikens IF – låg bakom krossen med hattrick: "Känns jättebra"