Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

IFK tog inte chansen

Klara serievinnarna i Hille hade inte mycket att spela för. Medan kvalplatsplacerade IFK Sundsvall behövde poäng för att ta ett steg närmare säker mark i division III södra Norrland.

– Vi har fortfarande allt i egna händer, säger IFK:s tränare Anders Strandlund efter 0-3.

Matchen mot Gävlelaget Hille IF avgjordes redan efter knappa 20 minuter när Jonathan Silva tryckte upp 0–2 bakom GIF-lånet Johan Sjöberg i målet. Trots att hemmalaget ryckte upp sig avsevärt i andra halvlek, Nicklas Bengtsson var närmast kvittering med ett stolpskott.

– Andra halvleken är bra och den får vi försöka få med oss framöver, säger tränaren Anders Strandlund.

Efter förlusten mot seriesegrarna Hille ligger IFK Sundsvall på kvalplatsen för nedflyttning med två omgångar kvar. Främst jagas Valbo och Rengsjö som ligger framför IFK i tabellen med en mer inspelad poäng.

– Vi har ju Valbo nästa omgång, så vi har fortfarande allt i egna händer, säger Anders Strandlund.

IFK Sundsvall som egentligen föll ur trean förra säsongen men fick en till chans när IK Huge drog sig ur och fick bygga upp helt nytt lag.

– Vi har väl bara tre-fyra spelare kvar från förra säsongen och det krävdes lite jobb för att få ihop det. Vi hade egentligen börjat bygga för ett division IV-lag, säger Anders Strandlund.

En av dem som blev kvar sedan förra året är defensive mittfältaren Solomon Lugero och han håller med om att spelaromsättning spelar in på säsongens skrala poängskörd.

– På papperet har vi ett bättre lag, tycker jag, men vi har inte fått det att stämma och visst spelar in det in med skador, sjukdomar och avhopp. Sedan under matcherna har vårt största problem varit att vi inte kan spela bra i två halvlekar, allt handlar om kontinuitet, säger han och förklarar receptet för att slippa kvalspelet:

– Finns inget att hymla om, vi måste kriga i de två sista matcherna, säger han.