Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

IFK Umeå och IFK Timrå kryssade efter svängig match

IFK Umeå tog emot IFK Timrå hemma på Vildmannavallen IP på lördagen. I första halvlek var det IFK Timrå som tog greppet om matchen, med en 1–0-ledning. Men i andra halvlek kom IFK Umeå in i matchen. Laget hämtade i kapp underläget, och matchen i division 2 Norrland slutade 1–1.

IFK Timrås tränare Robert Englund kommenterade matchen:

– Första halvlek börjar vi inte så bra som vi önskade men vi äter oss in i matchen, tar över och gör rättvist 0-1 35:e minuten. Andra halvlek börjar ungefär som vi första då IFK Umeå börjar bra men vi har kontroll och i 65:e minuten får vi straff då Axel Näsholm dras ner. Mehmed Hafizovic drar straffen i stolpen. Detta ger IFK Umeå energi mem dem skapar ändå inte mycket. I 80:e minuten får IFK Umeå en straff efter att domaren bedömt att den tar på handen på en av våra spelare. En straff som förvaltas. Efter det reser vi oss och skapar ett visst tryck innehållande många hörnor men utan att skapa några farligare chanser. Att matchen slutar 1-1 känns surt då vi har en gyllene chans att i princip stänga matchen via straffen vi skapar men det vill sig inte.

Målgörare för IFK Umeå var Amar Mujakovic, medan målet för IFK Timrå gjordes av Mehmed Hafizovic.

För IFK Umeå gör resultatet att man nu ligger på tionde plats i tabellen, medan IFK Timrå är på elfte plats.

I nästa omgång har IFK Timrå Skellefteå borta på Electrolux Home Arena, söndag 23 juni 15.00.