Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Imponerande insats av Stina Nilsson – två svenskor till sprintfinal

Sju svenskor gick till semifinal i sprinten i Gällivare.
Två tog sig vidare till final.
Det i form av Stina Nilsson och Hanna Falk.

Semifinal ett gjordes upp mellan Hanna Falk, Evgenia Shapovalova, Natalija Matveeva, Ida Ingemarsdotter, Elena Soboleva och Maja Dahlqvist.

Matveeva och Shapovalova tog täten ut från stadion följt av Hanna Falk, men med en lucka ned till svenskan. Falk var dock snabbt förbi Shapovalova men fick jaga Matveeva men fick inte riktigt kontakt.

In på upploppet hade Shapovalova passerat Falk och det var jaktläge som gällde för Falk och Ingemarsdotter på upploppet. Och med en stark avslutning kunde Falk lägga vantarna på andraplatsen medan Ingemarsdotter blev fyra.

Stina Nilsson, Jonna Sundling, Anna Haag och Maria Nordström var svenskorna i den andra semifinalen. Då var det Stina Nilsson som direkt tog täten ur stadion, följt av Julia Belorukova och Nadine Fähndrich. Bakom dessa var det Sundling, Haag och Nordström i den ordningen som slogs för bra placering.

I mål var det också Nilsson som var först in. Belorukova och Fähndrich blev tvåa respektive trea meda Jonna Sundling blev fyra. Anna Haag och Maria Nordström blev femma och sexa.

Till final: Natalija Matveeva, Hanna Falk, Stina Nilsson, Evgenia Shapovalova, Natalija Matveeva, Nadine Fäehndrich, Julia Belorukova.