Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inbrott i Timrå simklubb – igen

För andra gången på två månader har Timrå simklubb haft inbrott.
Vi vill verkligen inte vara kvar här, det känns inte tryggt, säger Linus Westberg från Timrå simklubb.

Annons

Det var simhallens fastighetsskötare som upptäckte inbrottet på måndagsmorgonen. Tjuven hade brutit upp båda dörrarna och sökt igenom lokalen rejält.

– Tydligen låg det grejor över hela golvet. Vad jag vet nu har inget av värde försvunnit. Jag vet inte vad som fattas, det får vi kolla när vi kommer in i lokalen. Han hade skrivit "tack för ingenting" på whiteboardtavlan, säger Linus Westberg, chefstränare och verksamhetsansvarig på Timrå simklubb.

Vid inbrottet i november försvann simklubbens dator, surfplatta och några hundra kronor ur kassan. Med datorn försvann ett och ett halvt års dokumentation om verksamheten.

– Vi har inte de nya datorerna på plats längre, vi vågar inte lämna något kvar. Nu jobbar vi för att byta lokal, säger Linus som börjar bli trött på eländet.

– Det är väldigt irriterande, det blir otryggt också. Vi vill inte vara där längre på kvällarna. Lokalen ligger lite i skymundan, det blir väldigt mörkt i hörnet vid ingången så tjuvarna står ganska skyddat. Vi hade träning när inbrottet i november skedde, vi har kunnat möta tjuven i lokalen.

■■ Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner Sundsvall Tidnings nya app här, till Iphone eller till Android!