Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inbrottstjuvar åtalas för en lång rad brott

Duon krossade ett fönster och tog sig in i bostaden.
Nu åtalas de för grov stöld och en rad andra brott.

Genom att krossa en ruta så tog sig de två inbrottstjuvarna in i bostaden på Gorkvägen i Timrå och där stal de en rad saker. Bland annat stal duon en dator med tillbehör, en hushållsmaskin, leksaker och ett antal prydnadssaker. Inbrottet skedde i början av augusti och nu åtalas männen som är i 30 och 40-årsåldern för grov stöld, ett brott som båda erkänner.

Den äldre av de två åtalas även en stöld som ska ha skett på Media markt i Birsta. Enligt stämningsansökan ska mannen ha stulit två keyboards samt en del andra saker från butiken. Det brottet har mannen en dålig minnesbild av och därför kan han varken erkänna eller förneka brott.

Den yngre av de två åtalas på ytterligare fyra punkter. Det är tre fall av rattfylleri samt tre fall av grov olovlig körning, ett fall av narkotikabrott och fyra fall av ringa narkotikabrott.