Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ineffektivt Timrå föll mot Leksand – igen

Nej, det gick inte den här gången heller för Timrå IK mot Leksand. Trots att man långa stunder var det spelförande laget blev det ny förlust. Misstagen blev för många och oförmågan att göra mål allt för påtaglig.

Annons

Det var två formstarka lag som ställdes mot varandra i Tegera Arena i går – Timrå med tre segrar på de fyra senaste och Leksand med två raka segrar under nye tränaren Per-Erik "Perra" Johnsson.

Inledningsvis märktes det dock bara från ett håll.

Timrå startade piggt och satte hög press på hemmalaget, samtidigt som försvarsspelet såg stabilt ut.

Då kom misstaget. Mitt under ett pågående byte hittade Leksands Robin Jacobsson fram till Martin Grönberg med en lång passning. Timråbackarna Jens Westin och Niklas Tikkinens hamnade rejält på efterkälken och en fri Grönberg kunde sätta 1–0 bakom Adam Ohre.

Läs mer: Så blev Elias Pettersson Timrås nya superlöfte

Men nämnde Tikkinen skulle revanschera sig direkt i den andra perioden. En misslyckad rensning från Leksand hamnade rätt i gapet på finländaren, som snärtade in kvitteringen efter bara 27 sekunder – hans första mål i Timrå.

Det skulle dock komma fler ödesdigra misstag från Timrås sida.

Knappa sju minuter in i perioden avancerade Leksands Brock Montpetit från vänster och sköt ett skott mot den bortre stolpen. Trots att det var på Adam Ohres plockhandssida smet pucken in bakom Timråmålvakten. Det såg långt ifrån otagbart ut.

Läs mer: Forsberg: "Surt som fan"

Timrå satte därefter högsta fart och hade flera bra möjligheter att kvittera, varav några var rena bjudningar från ett virrigt hemmaförsvar. Att det inte blev något mål är närmast en gåta.

I stället var det Leksand som utökade sin ledning knappt sex minuter in i den tredje perioden, då Johan Porsberger snappade upp en misslyckad Timrårensning och satte 3–1 till hemmalaget.

Timrå fick en fin möjlighet att reducera mot slutet när laget spelade sex mot fyra, men Leksand lyckades hålla undan, mycket tack vare målvakten Henrik Haukeland.

För Leksand håller "Perra"-effekten alltjämt i sig, och laget fortsätter spöka för Timrå. Segern var Leksands tredje raka mot Timrå den här säsongen.

Tabellen hittar du här.