Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ineffektivt Timrå IK nollades – Vita Hästen avgjorde efter Axelssons felpass

Ett ineffektivt Timrå IK fick inte hål på Vita Hästen.
I stället blev bortalagets kontring på Anton Axelssons felpass matchavgörande.

Annons

Timrå dominerade den första perioden och bombarderade Axel Brage i Vita Hästens mål. Men återigen visade Timrå att man är Hockeyallsvenskans ineffektivaste lag – på 19 skott blev det noll nätrassel.

Vita Hästen visade däremot prov på effektivitet när Adam Schmidt snodde en förlupen passning från Anton Axelsson. Han satte fart från egen zon och skrinnade ifrån Timrås backar, utan pardon skickade han in sitt 14:e mål för säsongen via ribban.

Det var ett av tre skott på mål i inledningsperioden från Vita Hästen.

I den andra perioden jämnade ut spelet ut sig en aning, men det var fortfarande hemmalaget som skapade mest. Timrå vann skotten i andra med 13–6, men lyckades inte göra mål den här perioden heller.

I sista perioden drog Timrå på sig två raka utvisningar, men spelet i numerärt underläge imponerade och man höll tätt.

När Elias Pettersson sedan satte fart ordnade han fram en utvisning på bortalaget när 13.25 var spelat. Samme Pettersson var sedan nära att kvittera i power play, men det blev inget Timråmål den gången.

Samma Timråkedja ordnade sedan fram en ny utvisning på bortalaget efter 15.59 – men även den här gången misslyckades hemmalaget med att göra mål.

Vita Hästen lyckades hålla undan hela vägen – och Timrå kammade noll på hemmaisen.