Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inför endast tiokronor i myntautomaterna

Replik på "Därför kan myntparkering stoppas i Sundsvall", ST söndag 11 oktober.

Att kosta på ombyggnad av myntautomaterna anser jag vara en fullständigt onödig utgift för kommunen, alltså skattebetalarna. Eftersom Riksbanken inte kommer att utge ett nytt tiokronorsmynt, föreslår jag att kommunen i stället tar ut en enhetlig parkeringsavgift på en tiokrona per påbörjad tvåtimmarsperiod, det vill säga man kan parkera upp till två timmar för tio kronor i hela Sundsvall. Tio kronor är en överkomlig kostnad för oss biltrafikanter och man skulle inte behöva krångla med andra småmynt vid parkeringsautomaten. Detta också mot bakgrund av att troligen fler och fler betalar parkeringsavgiften med kort eller SMS-tjänsten.

De cirka 2,8 miljoner kronor som en ombyggnad skulle betinga – låt vara att det är en engångskostnad – kan inom kommunen nyttjas till något som faktiskt är högst angeläget just nu: Miljoner som skulle uppskattas av lärare och elever i skolan. Så jag uppmanar, slösa inte bort våra skattemedel på en synnerligen obehövlig ombyggnad av parkeringsautomater!

Enda kostnaden skulle möjligen vara att sätta klisterlapp på varje automat att betalning bara kan göras med myntet tiokronan. En jämförelse: Jag vill tro att butikerna inte kostar på utbyte av kundvagnslåsen, om den nya femkronan inte passar i nuvarande lås. Tiokronan gäller, och dessutom får ju kunden igen pengen när kundvagnen ställs tillbaka.

Monica Johansson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel