Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inför ett maxtak för sociala aktiviteter

Annons

Det snackas mycket om klimatförändringarna trots att det inte finns något bra eller dåligt klimat. Tydligen blir Sundsvall fem grader varmare på vintern vilket gör stan mer beboelig och attraktiv. Huspriserna kommer få en skjuts uppåt så för mig får bilisterna gärna gasa på genom Stenstan.

Fokus borde i stället ligga på de sociala utsläppen. Om alla människor föds som varandras likar borde allas röster höras lika mycket. Medieutredningen bestämde nyligen att svenskarna ska benämnas medieborgare istället för medborgare så en lagstiftning om sociala utsläppsrätter vore på sin plats. Gina Dirawi får gärna leda alla teveprogram så länge alla andra svenskar får samma möjlighet.

Ett maxtak för sociala aktiviteter borde införas. Har man femhundra vänner på Facebook får man inte ha Instagram. Har man en podcast måste man dämpa sig på förfesten. En informell ledare på arbetsplatsen får inte skämta under innebandyträningen. Tar man stor plats i kompisgänget får man färre minuter på mobiltelefonen. Var man en mobbare i ungdomen är man inte garanterad ett eget program i SVT som vuxen.

Undantag kan göras för bloggar eftersom ingen läser bloggar och för statligt subventionerad teater. Strö ut pengarna över Scenkonst Västernorrland för med deras publiksiffror når man ändå inte upp till maxtaken för sociala utsläppsrätter.

Fördela det sociala utrymmet så alla får plats

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel