Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inga helgturer kvar mellan Sundsvall och Ö-vik – hur resonerar politikerna?

Hur resonerar politikerna i kollektivtrafiknämnden?

Ny nedläggning av helgturer på busslinjerna 50 och 202. Tidigare har helgturerna för linje 201 lagts ner.

Alltså, mellan Sundsvall och Örnsköldsvik finns inga helgturer kvar – förutom Y-buss som bara stannar på ett fåtal hållplatser.

Hans Fälldin, på Din tur, påpekar att knappast någon drabbas av dessa nedläggningar. Enligt Hans Fälldin helgarbetar inga människor som bor efter E4. Då är det väl lika bra att lägga ner södergående linjer från Sundsvall också.

Din tur har fått ett antal miljoner för att öka antalet resande. Ökar man tillgänglighet resande med nedläggningar? Resandet med kollektivtrafik i Västernorrland är bland det lägsta i landet. Varför?

Kanske är det dags för en översyn av arbetsuppgifter för tjänstemännen i Din tur. Var finns de människor som vill utveckla kollektivåkandet inom Din tur?

När man åker mot exempelvis Sundsvall en morgon är det långa köer in mot staden och oftast sitter det endast en person i varje bil. En given målgrupp.

När det gäller tåg sparas det inte på krutet. På helgerna trafikeras sträckan Sundsvall–Härnösand av både SJ och Norrtåg med elva avgångar. Varför?

Ulf Norberg

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel