Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inga medaljer på draghunds-EM: "Blandade känslor"

EM i draghund avgörs just nu i Norge. Sundsvalls BK har fyra tävlande, men ingen medalj.
– Man vill alltid mer, säger John Eriksson.

Annons

När SM-veckan avgjordes tidigare i år tog Sundsvallstrion John Eriksson, Angelica Saur och Jonas Danvind medaljer. För John Eriksson och Jonas Danvind blev det varsin guldmedalj och för Angelica blev det ett guld och ett silver.

Läs mer: Efter SM-succén – Sundsvallstrio hoppas på EM-biljetter

De tre plus Mikael Henriksson representerar just nu Sundsvalls Brukshundsklubb i draghunds-EM i norska Tynset. Tävlingarna började i torsdags och avslutas under söndagen.

Än så länge har det inte blivit några tabellplaceringar. John Eriksson inledde med en niondeplats i Skijoring och under lördagen kom han åtta i combined där de första 7,5 kilometerna körs med pulka och de sista 7,5 kilometerna med lina.

– Vi kom in som femma vid bytet. Växlingen gick bra och vi gick ikapp täten, men hunden är fortfarande ung och kroknade mot slutet, säger John Eriksson.

Tävlingen kan ha varit den sista på hela mästerskapet. Först på lördagskvällen vet de vilka som kör morgondagens stafett.

Vad säger du om ditt mästerskap?

– Det har varit kul att vara med och se att Igor (hunden) har farten. Men sedan vill man alltid mer. Man åker inte hit för en åttondeplats, så det är lite blandade känslor, säger John Eriksson.

Läs också: Dubbel guldglädje för triathlonparet

Sambon Angelica Saur inledde mästerskapet med en sjätteplats i fredags. I lördagens combined kom hon sist.

– Det gick riktigt dåligt. Egentligen skulle jag ha kört med en annan hund, men i stället körde jag en hund som kan vara upp och ned. Men den har aldrig gjort ett så dåligt lopp tidigare. Det gick bra på platten men i backarna fick jag dra både hund och pulka uppför, säger hon.

Är du nöjd med dina insatser?

– Jag var ju bästa svenska i går (fredag), det var kul. Dessutom låg jag i influensa i två veckor före mästerskapet så jag är nästan bara glad att jag är här, säger hon.

Mikael Henriksson kammade som bäst hem en fjärdeplats. För Jonas Danvind, som ställde upp i combined, blev det en fjortondeplats.

På söndagen väntar eventuellt tävlande i stafetten.