Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inga mobiler på lektionerna och bra stöd från skolan – så här ska det vara

Jag har haft barn i kommunal och privat skola. Jag kan inget om skolpeng eller vad som styr kring skolan. Men, det jag kan konstatera efter att ett av barnen själv ville byta till Engelska skolan, vilket jag själv var motståndare till, är att det som jag tyckte mig sakna i den kommunala skolan fanns i Engelska skolan.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Faktiskt väldigt enkla saker, som koll på närvaro, inga störande element på lektionerna som mobiltelefoner och så vidare. Det finns en bra dialog kring barnets utveckling och uppföljning kring svårigheter för att barn, föräldrar och skola ska klara situationen. Bra extra stöd av skolan. Skolans personal visar god respekt för elever och föräldrar vilket fortplantar sig till eleverna.

Jag har själv varit lite motståndare till privata alternativ men om jag fick göra om allt så hade samtliga barn fått gå på Engelska skolan och jag rekomenderar mina vänner samt bekanta det alternativet. Sedan får var och en bedöma vad som är bäst. Vi lever väl i en demokrati?

Jag vill rikta ett stort tack till Engelska skolans personal med Pascal i spetsen en rektor som inte gömmer sig utan tar ansvar som jag aldrig sett en rektor göra.

Se och lär

Läs även:

Engelska skolan har satsat på läxhjälp och det har gett resultat

De fristående skolorna bidrar till segregation – så vill jag inte ha det i Sverige i dag

Aldrig mer kommunal skola efter Pinheiros oförskämda inlägg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel