Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inga nya flyktingförläggningar i Medelpad

En akut flyktingkris pågår i Europa. Men i Medelpad kommer inga nya platser för asylsökande flyktingar - allt på grund av några missade dokument.
– Vi fick besked om att Åstön, Hamsta och Holm inte längre är aktuella i upphandlingen, säger Tobias Brännlund, enhetschef på motagningsenheten på Migrationsverket i Sundsvall.

Upphandling nummer sju är i full gång i Migrationsverkets jakt på lämpliga asylboenden. Viskans flyktingboende är redan i gång, men resten av de aktuella boendena i Medelpad har nu strukits från upphandlingen.

– De är vissa krav som ställs under upphandlingen som brandskydd och ventilation, det är dokument som måste vara med när företagen lägger ett anbud, säger Tobias Brännlund.

Exakt vilka dokument som saknas vet han inte. Att anbuden nu stryks innebär inte att det inte är möjligt att i framtiden öppna flyktingboende i de aktuella fastigheterna.

– De är upp till företagen om de vill vara med i nästa upphandling. När ett anbud läggs måste alla handlingar vara med. Upphandling nummer nio pågår just nu, säger Tobias Brännlund.