Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inga skrällar i truppen till Nordamerika

Under onsdagen blev det klart vilka som åker till världscuptävlingarna i Nordamerika. Förutom rutinerade åkare som Frida Hansdotter, Sara Hector och Anna Swenn-Larsson får Felix Monsén chansen som enda herre.

Fem damer kommer till Killington, USA, för att tävla i storslalom på lördag och slalom på söndag. Efter en mindre lyckad svensk insats i storslalomtävlingen i Sölden hamnade Frida Hansdotter precis utanför pallen i slalompremiären i Levi. DÄr imponerade också Anna Swenn-Larsson i andra åket och när hon körde upp sig till en sjundeplats.

I Lake Louise, Kanada, står fartpremiären på schemat. Till störtloppet på lördagen och tävlingen i Super-G på söndagen har ledarna valt att ta med sig Felix Monsén, Åre SLK, som enda svensk åkare.

– Jo men det ska bli kul. Första gången jag startar i världscuptävling i Lake Louise. Jag har tävlat tidigare men inte i världscupen, så jag kan backen och tror det kan gå bra. Jag är taggad nåt djävulskt, jag har aldrig varit i så bra fysisk form som jag är nu, säger han till förbundets hemsida.

DE ÄR UTTAGNA

Frida Hansdotter, Norbergs SLK

Sara Hector, Kungsbergets AK

Estelle Alphand, Åre SLK

Emelie Wikström, IFK Sävsjö

Anna Swenn-Larsson, Rättviks SLK

Felix Monsén, Åre SLK

MER ALPINT

Frida Hansdotter tappade i andra åket – blev fyra i premiären

Efter mardrömssäsongen – Swenn-Larsson sjua i slalompremiären