Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingeborg Wiksten omvald i Liberalernas partistyre: "Vi behöver en tydlig röst"

Ingeborg Wiksten, Liberalernas ledande namn i landstingspolitiken, får fortsatt förtroende i partistyrelsen.
Hon omvaldes som ledamot på partiets landsmöte i Västerås i helgen.

Annons

– Jag är mycket glad att bli omvald eftersom vi behöver en tydlig röst för landsbygden i partistyrelsen, säger Ingeborg Wiksten i en presskommentar.

Ingeborg Wiksten är i dag gruppledare för Liberalerna i regionfullmäktige i Västernorrland samt ledamot i kommunfullmäktige i Sundsvall.

Debatt: Liberalerna: "Vad gör vi utan en fungerande vårdcentral?"

Därutöver jobbar hon som politisk sekreterare för Liberalerna i Sundsvall och som ombudsman för Liberalernas länsförbund i Västernorrland.

Ingeborg Wiksten har en lång historia i partiet. Under den förra mandatperioden var hon ordförande i landstingets folkhälso-, primärvårds- och tandvårdsnämnd och hon har tidigare varit politisk sekreterare för Folkpartiet i landstinget. 

Läs mer: Wiksten (L) anklagar SD för lögner och populism: "Det är en sån otrolig falskhet"

På nationell nivå har Ingeborg Wiksten uppdrag i SKL, Sveriges Kommuner och Landsting. Hon har även varit ledamot i Liberalernas arbetsgrupp för kulturfrågor som tagit fram en rapport om ny kulturpolitik till landsmötet.

Läs mer: Föreslår nollvision för självmord i Västernorrland