Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingemarsdotter fyra – flera svenskor föll i besvärliga föret

Charlotte Kalla föll i kvartsfinalen samtidigt som Heidi Weng blev tvåa i sprinten i Oberstdorf. Det gjorde att svenskan tappade mark i kampen om tredjeplatsen i Tour de Ski. Ida Ingemarsdotter blev fyra när USA:s Sophie Caldwell vann.

Annons

Charlotte Kalla var enormt besviken efter den klassiska Tour de Ski-sprinten. Efter en bra start på sin kvartsfinal föll Kalla i en utförsbacke – och dagen var förstörd.

– Jag vet inte vad jag ska säga. Jävla skit, sade Kalla innan hon vände och gick i väg från intervjun med SVT.

Hanna Falk stod på näsan i samma backe i sin kvartsfinal, och i finalen var det Stina Nilssons tur att vurpa i "svenskbacken". Ida Ingemarsdotter stod på benen, men efter att ha imponerat stort på vägen till final räckte inte krafterna längre än till en fjärdeplats.

Sophie Caldwell vann överraskande före Heidi Weng och tourens totalledare Ingvild Flugstad Østberg. Favoriten till totalsegern, Therese Johaug, blev femma i finalen och alltmer talar nu för att det ska bli en norsk trippel i årets Tour de Ski.

På herrsidan tog sig förstaårssenioren Oskar Svensson överraskande till semifinal, där han till slut slogs ut efter en ny stark insats.

Martin Johnsrud Sundby fortsätter sin ursinniga framfart i Tour de Ski. Norrmannen hade ett tag grepp om finalen, men blev till slut fyra. Sundby behåller sitt stora grepp om tourtotalen före Petter Northug, som blev femma i sprinten. Norsk sprintseger blev det ändå, genom sensationen Emil Iversen.

Läs mer om kvalet till den klassiska sprinten här och hur Jönsson var osäker in i det sista men tog sig till finalerna.