Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen barnpool med i framtidsplanerna för badhuset

På onsdag ska badhusutredningen upp till behandling i humanistiska nämnden. En utredning som inte tillmötesgår förslaget om en barnpool, utan i stället lyfter fram andra barnvänliga lösningar.

Efter mycket om och men så har nu badhusutredningen nått målsnöret och överlämnats till politikerna för beslut. En utredning som inte tillmötesgår förslaget från Örjan Olsson (V) om att satsa på en barnpool med varmare vatten.

Läs mer: Efterlyser barnvänligare badhus i Fränsta

I stället vill verksamheten göra andra åtgärder för att badhuset ska bli mer barn- och familjevänligt. Satsningar som redan är i gång.

– Vi har sneglat mot badhuset i Matfors och höjt temperaturen i stora bassängen till 32 grader. Sedan har man också börjat med babysim vilket det också har visat sig vara ett stort intresse för, säger Eje Fröberg på fritidsenheten.

Mer än så ryms inte i den första etappen av tre, då man i etapp två har lagt in planerna på en utbyggnad västerut. Något som skulle ge en ny entré med kafédel och bättre sammanhållning mellan sporthall och badavdelning.

– Tanken är att besökare ska kunna röra sig fritt mellan kafeterian, simhallen och sporthallen, och att man skapar en yta där det går att sitta och ta del av vad som händer, förklarar Eje Fröberg.

Men smakar det så kostar det. Prislappen för nybygget uppges vara 5,4 miljoner kronor.

En summa som visserligen ryms i beslutet att under en treårsperiod avsätta sex miljoner kronor på badhussatsningen, men som också togs innan kommunens ekonomi började följa samma rörelsemönster som ett korthus.

Läs mer: Ånge kommuns ekonomi kraftigt försämrad - nära underskott

– Naturligtvis hoppas jag att det ska bli av. Samtidigt vet vi att man redan sänkt summan för badhussatsningen med en halv miljon kronor, så vi får se vad som händer, säger Eje Fröberg.

Slutligen finns också en etapp tre, där styrketräningslokalen föreslås byta plats med spegelhallen för att kunna utökas till två plan. Något som i så fall blir aktuellt tidigast 2018.