Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen bomb hittad i Färjestads arena

Det fanns ingen bomb inne i Löfbergs Lila Arena i Karlstad. Sedan två bombhundar genomsökt arenan hävdes avspärrningarna. Den avbrutna matchen spelas klart den 23 november.

Det var under matchen mellan Färjestad och Modo på lördagskvällen som två bombhot riktades mot matchen och polisen bedömde hotet så allvarligt att arenan omedelbart utrymdes och matchen blåstes av. Då var ställningen 20 till Modo och det återstod 7.13 av tredje perioden.
Det var en unik situation i elitseriens historia som utspelade sig. De 8 250 åskådarna fick lämna läktarna och spelarna isen i all hast. Omklädningsrummen var spärrade så de fick inte med sig några tillhörigheter.
Såväl Färjestads- som Modospelare åkte hem i full hockeymundering. Modospelarna åkte direkt hem i det specialchartrade planet som väntade på Karlstad Flygplats.
Tog hotet på allvar
Klockan 11.50 på söndagsförmiddagen var hela arenan genomsökt utan att något misstänkt föremål hittats, meddelade Christer Lööf, chef för Karlstadspolisen på en presskonferens.
Parallellt med genomsökningen av arenan inleddes även en förundersökning kring bombhotet.
 Brottsrubriceringen spänner från falskt larm, grovt brott, till förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse, sade Lööf.
Polisen ville dagen efter bombhotet inte närmare gå in på vad det var som gjorde att man tog hotet på så stort allvar att man valde att under pågående match utrymma hela arenan.
 Det var två olika telefonsamtal som inkom. Vad som sades vill jag inte gå in på. Jourhavande polismästare underrättades, som i sin tur beordrade att arenan skulle tömmas och spärras av. Vad det var som gjorde att vi tog det beslutet tänker vi inte röja, sade Lööf.
Spelas klart i november
Den avbrutna matchen från i lördags kommer att spelas klart först den 23 november nästan en månad senare.
Enligt Lars G Karlsson, tävlingschef hos Svenska ishockeyförbundet, var det ett lätt beslut att ta.
 Självklart ska ishockeymatcher avgöras på isen. Vi tar helt avstånd från sådana här typer av händelser och det här beslutet visar att vi inte ställer upp på annat, sade Karlsson.
De dryga sju minuter som återstod av matchen kommer att spelas efter lagens nästa möte i Löfbergs Lila Arena, torsdagen den 23 november.
När den matchen är slut väntar tre minuters paus, och sedan får FBK återuppta sitt spel i fem man mot tre från i lördags. Modo leder matchen med 20.