Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen EM-final för Calle Bolund: "Sjuhelsikes startfält"

Sundsvalls classic bodybuilding-ess Calle Bolund tävlade i torsdags i EM i Spanien. Men det blev en finalmiss – och ingen chans att bättra på sitt tidigare silver. "Jättetråkigt, men det känns acceptabelt då motståndarna faktiskt var bättre", säger han.

Annons

Calle Bolund har varit i bra form och inför sin sjuke far säkrade han i april biljetten till spanska Santa Susanna, där EM i classic bodybuilding äger rum.

I torsdags avgjordes tävlingarna, men det blev ingen final för Bolund, som hade förhoppningar om att bättra på det silver som han tagit tidigare.

Han slutade delad åtta till slut, fem poäng från final.

– Första gången jag inte är topp sex. Jättetråkigt men det känns acceptabelt då motståndarna faktiskt var bättre trots att jag var i hyfsad toppform.

Han beskriver också en hårdare konkurrens än någonsin.

– Det var ett sjuhelsikes startfält. Jag har aldrig sett något liknande. Jag personligen höll bra form, men hade inte det där lilla extra som behövs på en sådan här tävling.

När han tog silver blev segraren polsk.

– Anmärkningsvärt är att han i år vann seniorklassen överlägset. Så nivån är som sagt stenhård och väldigt varierande från år till år.

Nu lämnar han idel frågetecken kring vad som händer i framtiden. Calle Bolund är 22 år och sistaårsjunior. Sannolikt tar det ett tag innan vi kan se honom på de största internationella scenerna igen.

– Jag är nöjd med min prestation sett över våren och jag kommer tillbaka. Dock förblir det hemligt ännu vad som väntar. Kanske vet vi i höst. Kanske om fyra år, säger han.

– Som tävlingsmänniska är jag så klart besviken. Men konkurrensen på sådana här tävlingar är stenhård. Jag är 22 år och har många år framför mig. jag älskar träning och hälsa och ser till min egen utveckling. Jag skulle aldrig försöka snabba på mina resultat på kemisk väg.