Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen ersättning och lång väntan på hjälp – något måste vara fel

Orättvist behandlade, det blir vi som har varit långtidssjukskrivna. Efter tolv års sjukskrivning får jag ett brev från Försäkringskassan, där det står att jag utförsäkras dagen efter. De säger att jag ska jobba med "ett lättare jobb på arbetsmarknaden"?

Jag skriver in mig dagen efter och får en tid till min blivande handläggare. Den dagen kom och vi gjorde en planering tillsammans. Jag får sedan reda på att jag blivit tilldelad annan handläggare. Och ytterligare en ny handläggare. Denna person är på semester och jag blir kontaktad i slutet av januari. Är det meningen att jag med flera måste vänta i två månader på att få hjälp? Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen borde väl ha ett samarbete? I dag kan ingen människa leva utan inkomst. Jag måste ut i någon aktivitet, så det kan komma att ta lång tid innan jag får något aktivitetsstöd utbetalt. Jag blir hänvisad till kommunen för att söka hjälp.

Det måste vara något fel när det inte finns någon ersättning att få från inskrivningsdagen.

Besviken Fibrosare

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Läs också:

Varför betala för något som inte fungerar när man behöver hjälp?

Regeringen borde se över sin styrning av Försäkringskassan

Min sjukdom är ingenting mot kampen med oärliga handläggare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel