Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen jobbsökande i Ånge ska bli utan besked – politiker lovade bättring

Artikel 2 av 5
Kommunfullmäktige Ånge, 23 oktober 2017
Visa alla artiklar

Ånge kommuns socialförvaltning ska bli bättre på att ge besked till jobbsökande. Det löftet ges efter att Isabell Andersson (M) väckt frågan om varför det är så svårt att få besked.

Det var under punkten "korta frågor, korta svar" som Ångemoderaten Isabell Andersson (M) tog med sig frågan om varför det som jobbsökande är så svårt att få besked om hur rekryteringen går, och om tjänsten tillsatts av någon annan. Ett problem som hon först och främst menar går att härröra till den kommunala vård- och omsorgsenheten.

– Som det är nu slutar det med att de söker jobb i en annan kommun, säger hon.

Hon visar sig heller inte vara ensam om att ha fått frågan om "svarslöshet".

– Jag har också stött på den, och jag skulle bli förvånad om det inte är fler här som gjort det, och jag har också tagit upp det med socialförvaltningen som säger att det finns rutiner för det, så därför förvånar det mig att de här frågorna fortfarande kommer, säger Kjell Grip (KD).

Socialnämndens ordförande Birgitta Sjögren (S) säger att hon tycker det låter olyckligt, men kan inte ge något tydligt svar om varför det inte sker.

– Det här måste vi ta på allvar, slutar Kjell Grip, som räknar med att det från och med nu blir bättring.