Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen Johaug på OS – då hyllar norska experten Charlotte Kalla: "Hon kan slå alla"

Therese Johaugs avstängning från OS gör att ett stort medaljhot försvinner, men ett ännu större är kvar: Marit Björgen. I en intervju med norska VG pekar NRK-experten Fredrik Aukland ut Charlotte Kalla som den norska skiddrottnings största konkurrent.
– Kalla kan slå alla. Med det hon har visat i sommar är jag väldigt spänd på henne, det kan bli många norsk-svenska dueller den här säsongen, säger Aukland.

Annons

Den norska skiddrottning Marit Björgen fixade fyra guld under VM i Lahtis tidigare i år. När det nu står klart att grannlandets andra skiddrottning, Therese Johaug, missar OS i Pyeongchang i februari nästa år på grund dopingavständningen frågar sig den norska tidningen VG vem som kan slå Björgen. 37-åringen medger själv att dopingavstängningen på hennes kollega har gjort saken enklare.

– Jag förlorar en av mina starkaste konkurrenter och det gör saker och ting enklare, säger Björgen till VG.

Den norske landslagstränaren Roar Hjelmeset pekar ut Charlotte Kalla och amerikanskan Jessica Diggins som Björgens främsta konkurrenter och får medhåll av NRK-experten Fredrik Aukland.

– Kalla kan slå alla. Med det hon har visat i sommar så är jag väldigt spänd på henne. Det kan bli många norsk-svenska dueller den här säsongen, säger han.

– Och Jessica Diggins, det är de två jag vill lyfta fram.

Läs mer: Charlotte Kallas drömbesked inför OS – får med sig individuella tränaren

Läs också: Skidvärldens reaktioner efter Johaug-domen – konkurrenten: "Straffet är bra"