Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen regel på hur lång tid asylsökande får vistas hos andra

Enligt Migrationsverket finns inte någon begränsning i antal dagar som en asylsökande på ett boende får vistas hos andra.

Annons

Får barn äta sin mat på rummen när de är sjuka?

– Mat äts vanligen i matsalen på grund av hygienskäl. Om ett barn är sjukt så kan det finnas skäl att kringgå detta, men det är ju en bedömningsfråga och något som oftast löses i ett samtal. Någon regel som kräver intyg från sjuksköterska finns inte utan kan vara en regel man tillämpar på boendet för att inte de boende skall ta med sig mat på rummet.

Ska de anställda hjälpa till att hämta ut medicin?

– Det finns ingen skyldighet för personalen att hämta ut medicin. Migrationsverket har också personal på plats som kan hjälpa till om något inte kan hämta ut sin medicin.

Hur lång tid får en person vistas hos bekanta utan att bli utskriven från sitt boende?

– Det finns ingen exakt regel på antal dagar men vet vi om någon är bortrest så underlättar det. Det händer då och då att folk lämnar boendet utan att meddela oss och då upptar de en plats som någon annan har behov av.

Läs också: Sjuka barn blir utan mat på boendet