Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen sänkning av hastigheten efter E14

Det blir ingen sänkning av hastigheten efter E14 till 80 kilometer i timmen.
Jag har fått lugnande besked av vägdirektör Caroline Ottosson, säger kommunalrådet i Ånge, Sten-Ove Danielsson.

Det var vid ett möte med landshövdingen och personal från Vägverket förra veckan som kommunalrådet i Ånge fick singaler om att hastigheten efter E14 skulle sänkas till 80 kilometer i timmen.

Det skulle bli förödande för oss som bor i Ånge och som pendlar till och från arbetsplatser på olika håll, sade Sten-Ove Danielsson.

Signalerna var så allvarliga enligt kommunalrådet att han ville mobilisera även landshövdingen i Jämtland för att få en ändring tillstånd.

En sänkning av hastigheten skulle innebära att det skulle ta 15 minuter mer att åka mellan Ånge och Sundsvall. Det är inte rimligt, fortsätter Sten-Ove Danielsson.

Efter ett kort möte mellan kommunalrådet i Ånge och Caroline Ottosson ser det ut som att hastigheten inte kommer att sänkas.

Vi träffades som hastigast och jag tog upp frågan. Och fick till svar att Vägverket var inne på samma linje som vi. Men jag kommer ändå att skicka en skrivelse till Vägverket i Härnösand för att få det bekräftat. Det känns positivt och bra att ha fått det här underhandsbeskedet, slutar Sten-Ove Danielsson.